Electrical Heat tracing

Heat Tracing is het op temperatuur houden of brengen van producten die niet mogen stollen, aangroeien of bevriezen. Vanaf het ontwerp tot en met de inbedrijfstelling bieden wij via onze specialisten een passende oplossing voor iedere aanvraag.

Detacta is gespecialiseerd in Industriële heat tracing welke geschikt is voor vorstbescherming, temperatuurbehoud en opwarming van processen van leidingen, appendages en vaten. Uiteraard zijn alle Tracers van Detacta voorzien van de juiste opleiding en daarbij behorende diploma’s en vergunningen.

Door leidingen, tanks, pompen en afsluiters te voorzien van elektrische tracing, kan stolling, verandering van viscositeit en bevriezing van een medium worden voorkomen. Hierdoor worden zo constant mogelijke omstandigheden voor uw productieproces gecreëerd en gehandhaafd.

Vorstbeveiliging
Als de omgevingstemperatuur beneden het vriespunt daalt, moet worden voorkomen dat het medium bevriest. Als een procesmedium bevriest kan dit hoge kosten met zich meebrengen.

Temperatuurhandhaving
Als een medium om proces technische redenen niet beneden een bepaalde temperatuur mag komen dan is dit met elektrische tracing nauwkeurig te reguleren.

Opwarming
Een leiding en een product kunnen ook door elektrische tracing in een vooraf bepaalde tijd worden opgewarmd.

Naast een goed ontwerp is de keuze van de juiste verwarmingskabel (mineraal geïsoleerde kabel) van essentieel belang, door jarenlange ervaring en een team van gecertificeerde tracers kunt u ook voor deze vraagstukken terecht bij Detacta.

Wij bieden op verschillende niveaus onze diensten aan,

  • Werkvoorbereiders Industrieel Electric Heat Tracing
  • Supervisie Electric Heat Tracing
  • Maintenance Electric Heat Tracing
  • Realisatie Electric Heat Tracing

Meer weten?
Onze tracing specialisten vertellen u graag meer over de diverse mogelijkheden en toepassingen.
Neem vrijblijvend contact met ons op per e-mail of bel naar 0031 (0)45-4000 405.